Dačić: Neće biti pošteđenih

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 07.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neće biti pošteđenih

Beograd -- Varaju se svi koji zato što su kupili sve u Srbiji, misle da su kupili i Srbiju, poručio je ministar policije Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je, na proslavi dana policije, da u borbi protiv kriminala neće biti pošteđenih. I Dačić i predsednik Srbije Boris Tadić su naveli da neće biti pošteđeni ni vlasnici krupnog kapitala.

Na centralnoj proslavi dana policije u Nastavnom centru MUP-a u Makišu u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivica Dačić izjaavio je da je osnovni zadatak policije borba protiv kriminala i korupcije.

On je naveo da u toj borbi postoji apsolutno jedinistvo svih državnih organa i da niko neće biti zaštićen.

Prema njegovim rečima prethodnih godina kriminal je navikao da bude jači od države.

"Vara se svako ko misli da je jači od države. Vara se svako ko misli da će biti pošteđen zakona i zakonskih sankcija ukoliko počini krivično delo”, poručio je Dačić.

"Ovde su neki navikli da vlada zakon jačeg i da silom, pretnjom i ucenama mogu da urade sve. Varaju se svi koji to misle. Varaju se svi oni koji zato što su kupili sve u Srbiji, misle da su kupili i Srbiju", rekao je ministar.

I predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da u zaštiti zakona, reda i mira neće biti pošteđeni ni predstavnici polčitičkih partija, ni ljudi bliski vlasti, ali ni predstavnici krupnog kapirala.

"Borićemo se tako što će državni organi ispitati da li je neko kupio nešto na nezakonit način. Ukoliko se to dokaže, imovina će mu biti oduzeta i taj će biti procesuiran", rekao je Tadić.

Na svečanosti kojoj su prisutvovali i premijer i brojni ministri, predstavnici diplomatkog kora i verskih zajednica pripadnici raznih policijskih jedinica demonstrirali su svoje veštine i nivo osposobljenosti.

Prisutni su mogli da vide padobranski desant, vežbe specijalnih jedinica, načine zaštite VIP ličnosti, šta mogu dresirani policijski psi ili helikopterski manevar.

Mnogobrojni posetioci, među kojima je bilo puno dece, imali su priliku i da izbliza vide opremu raznih jedinica policije i slikaju se sa njima.

Veljović: Prioritet borba protiv kriminala

Borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i narkotika ostaje prioritet policije, poručio je direktor policije Milorad Veljović.

Povodom Dana policije, koji će svečano biti proslavljen u Makišu, Veljović je izjavio da je prioritet policije u narednom periodu ostaje borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i narkotika. Veljović je građanima poručio da veruju u policiju, jer ona radi u njihovom interesu.

"Policija ima potpunu podršku, a uloga policije u državi može se tumačiti i na jedan i na drugi način. Najbitnija stvar jeste da policija ne sme biti politička, ona mora biti narodna. Niti sme, niti će biti, instrument u rukama bilo koje partije. I to je ono što je najbitnije u ovom trenutku za policiju”, kaže za B92 direktor MUP Milorad Veljović.

Priznanja najboljim policajcima

Povodom Dana policije uručena su priznanja za 40 najboljih pripadnika policije. Priznanje je posmrtno dodeljeno i Vladimiru Grandiću, policajcu iz Novog Sada kojeg su ubili pljačkaši zlatare na novosadskom putu. Priznanje je danas primila njegova majka.

Obraćajući se prisutnima Dačić je rekao da je cilj MUP-a stvaranje moderne i efikasne policije sposobne za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma.

Dačić je podsetio da je u proteklih 20 godina skoro 1.000 policajaca izgubilo život na dužnosti. On se nada da se više nikada neće ponoviti slučajevi poput smrti Ranka Panića i Đorđa Zarića.

Ministar policije danas je i položio venac na spomen ploču prvom srpskom ministru policije Jakovu Nenadoviću.

Dačić je venac ispred zgrade MUP-a u Beogradu položio u prisustvu direktora policije Milorada Veljovića i drugih funkcionera MUP-a Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prioritet bezbednost države

Izvor: S media, 07.Jun.2009

Direktor policije Milorad Veljović izjavio da prioritet u radu policije i u narednom periodu ostaju bezbednost države, borba protiv organizovanog kriminala, korupcije, trgovine narkoticima i terorizma, kao i nastavak saradnje sa policijama u regionu i EU. .."Policija u ovom trenutku u svom radu ima...

Nastavak na S media...

DAČIĆ: Bez nedodirljivih u borbi protiv kriminala

Izvor: Danas, 07.Jun.2009

Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, poručio je juče povodom Dana policije da u borbi protiv kriminala neće biti pošteđenih.

Nastavak na Danas...

Tadić i Dačić najavili veliki udar na mafiju: Hapsimo sve!

Izvor: Press, 08.Jun.2009, 00:37

Predsednik Srbije rekao da u borbi protiv kriminala i korupcije neće biti zaštićeni ni vlasnici krupnog kapitala, i najavio ispitivanje svih sumnjivih privatizacija i oduzimanje nezakonito stečene imovine. .Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je juče na proslavi Dana policije u Makišu...

Nastavak na Press...

Čistka!

Izvor: Kurir, 08.Jun.2009

BEOGRAD - Nema zaštićenih i privilegovanih, glavna je poruka koju su juče, na proslavi Dana policije u Nastavnom centru MUP u Makišu, uputili predsednik države Boris Tadić i ministar policije Ivica Dačić. Obojica su istakli da se to odnosi na pripadnike političkih stranaka i vlasnike krupnog...

Nastavak na Kurir...

Posthumno priznanje za Grandića

Izvor: Radio 021, 08.Jun.2009

Policajac Vladimir Grandić iz Novog Sada, kojeg su u aprilu ubili pljačkaši zlatare posthumno je dobio priznanje za jednog od 40 najboljih pripadnika policije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.