D S S pozvala Cvetkovića da podnese ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S pozvala Cvetkovića da podnese ostavku

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije pozvala je danas premijera Mirka Cvetkovića i Vladu Srbije da podnesu ostavke zbog loših rezultata jednogodišnjeg rada.

Funkcioner D S S-a Nenad Popović pročitao je na konferenciji za novinare pismo te stranke premijeru, u kojem su, u 25 tačaka, izneti razlozi zbog kojih bi Vlada trebalo da podnese ostavku.

Popović je naveo da je Vlada obećala ubrzane evropske integracije, a da je put Srbije u EU "već godinu dana zamrznut", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će braniti Kosovo i Metohiju, a da je priznat Euleks, "koji pravi lažnu državu Kosovo", i da je obećana stabilnost Srbije, "a usvojen protivustavni predlog statuta Vojvodine".

On je kazao da su među tih 25 tačaka i "lažna obećanja" o hiljadu evra besplatnih akcija, kao rast spoljnjeg duga, pad bruto društvenog proizvoda, enormno visoke cene derivata, rast broja nezaposlenih, loša socijalna politika...

"Zato je za Srbiju, za njene građane...najbolje da uradite ono što morate da uradite, a to je da podnesete ostavku. Ova Vlada posle svih ovih činjenica jednostavno mora da ode jer je to u interesu Srbije", pročitao je Popović delova pisma upućenog premijeru.

Vučić: Pogrešne mere Vlade za ublažavanje krize

Zamenik predsednika Srpske napredne stranka Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije preduzela pogrešne mere u pogledu rešavanja teške ekonomske krize i da ni u jednoj sferi društvenog života nije uspela da postigne ozbiljnije rezultate.

"Smatramo da su korupcija i kriminal ostali najveća slabost srpskog društva, a da vlast, gotovo ništa, i, to s namerom, nije preduzela", rekao je Vučić povodom prve godišnjice rada Vlade.

On smatra da je od silnih obećanja o besplatnim akcijama, boljem životu, stotinama hiljada novih radnih mesta, ostalo samo "prazno slovo na papiru".

Prema njegovim rečima, ni u jednoj sferi društvenog života nisu postignuti ozbiljniji rezultati i zbog činjenice da su resori podeljeni na feude i da "14 stranaka koje vladaju imaju samo partijske interese, a da se mali broj ljudi zaista bavi državom i njenim interesima".

Zato nije postignut ozbiljan napredak što se tiče poboljšanja uslova života našeg naroda na Kosovu i Mtohiji, ocenio je Vučić i naveo da "smo bespotrebno sami sebi pravili probleme u Vojvodini".

SRS: Zbog uticaja tajkuna nije određena cena pšenice



Srpska radikalna stranka zatražila je danas od nadležnih državnih organa da stanu na put finansijskim moćnicima, tajkunima koji diktiraju cene poljoprivrednih proizvoda.

"Ovakvo ponašanje tajkuna osnovni je razlog što Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede još nisu u mogućnosti da saopšte minimalnu cenu pšenice", ističe se u saopštenju SRS.

Prema oceni radikala, cena pšenice koja se traži za proizvođače ne može da bude ispod njihovih troškova proizvodnje, a posebno posle ovih padavina koje su umanjile rod za 30 posto, i zato bi ona trebala za ovogodišnji rod da bude 17,65 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.