Cvetković da ispuni obećanje

Izvor: NaDlanu.com, 07.Apr.2012, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković da ispuni obećanje

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš rekao je da ne sumnja da će premijer Srbije Mirko Cvetković ispuniti obećanje i doneti uredbu o prenosu dela imovine Vojvodini, što je dogovorio sa LSV uoči usvajanja Zakona o javnoj svojini u septembru.

Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) prošle sedmice je saopštio da je rok za donošenje te uredbe istekao 4. aprila.Prema dogovoru LSV-a i Cvetkovića, ta uredba je trebalo da omogući da se Vojvodini prenese imovina Vojvodjanske akademije nauka i umetnosti, Radio-televizije Vojvodine, Novosadskog sajma, Petrovaradinske tvrdjave, Rudnika u Kovinu i Društvenog preduzeća "Novi Sad - Gas".Bojan Kostreš je za novosadski "Dnevnik" ocenio da kašnjenje ne znači da taj proces neće biti završen.On je kazao da je i sam nezadovoljan zbog kašnjenja, ali je dodao da dosadašnja praksa pokazuje da su sva pitanja vezana za Vojvodinu "uvek rešavana u zakašnjenju", poput donošenja Statuta pokrajine, koji je kasnio 14 meseci, do Zakona o javnoj svojini "koji je kasnio 12 godina".NOVI SAD, 7. aprila 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.