Izvor: Blic, 26.Dec.2008, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Usvojite budžet

Premijer Srbije Mirko Cvet­ković pozvao je poslanike da omoguće usvajanje budžeta, ali je četiri dana pre završetka redovnog zasedanja malo verovatno da će budžet za 2009. godinu biti usvojen do kraja godine.

Usvajanje budžeta do isteka roka 29. decembra u ponoć otežavaju poslanici SRS koji odbijaju da odustanu od rasprave o oko 150 amandmana koje je podnela ova stranka.

U pismu šefovima poslaničkih grupa premijer je apelovao na poslanike da pokažu dobru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << političku volju i omoguće da se budžet usvoji na vreme, navodeći da je Vlada spremna da prihvati sve amandmane koji ne ruše koncept budžeta. On je predložio da se stručna rasprava o amandmanima vodi paralelno po grupama, čime bi bilo obezbeđeno dvostruko vreme za raspravu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.