Izvor: Blic, 29.Feb.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: Misija EU na Kosovu - nelegalna

Rusija je u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija istakla da je slanje misije Evropske unije na Kosovo i Metohiju nelegalno, izjavio je noćas stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin.



"Raspoređivanje misije EU na Kosovu je nezakonito i u suprotnosti sa odredbama Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN", izjavio je Čurkin posle konsultacija SB održanih "iza zatvorenih vrata", prenela je agencija Itarš.

Čurkin je precizirao da pomenuta Rezolucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jasno određuje mandate međunarodnog prisustva u južnoj srpskoj Pokrajini.

"Niko od članova Saveta nije izrazio bilo kakvo neslaganje po tom pitanju", dodao je on.

Čurkin je takođe podsetio na brojne izjave generalnog sekretara UN da Rezolucija 1244 ostaje na snazi, navela je ruska agencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.