Crveni tepih i garda čekaju poslanike

Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni tepih i garda čekaju poslanike

BEOGRAD - Crveni tepih i elitna srpska garda danas će sačekati narodne poslanike pred zgradom Doma Narodne skupštine! Takođe, narodnim predstavnicima, na početku prvog redovnog prolećnog zasedanja parlamenta, na osnovu novog Zakona o Skupštini u sali će biti intonirana himna "Bože pravde".

S druge strane, ostali građani Srbije, koji nemaju tu privilegiju da ih dočekuje garda kad dolaze na posao, u manje svečanom tonu razmišljaće kako da zarade novac za novo poskupljenje struje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << benzina, kablovske televizije i telefonske pretplate. Neki od njih će sesti na prugu da traže neisplaćene plate, neki će možda zaustaviti saobraćaj, a neki opet blokirati most ili autoput.

Sekretar skupštine Veljko Odalović ističe da poslanici ne bi trebalo da se osećaju kao holivudske zvezde, jer to nisu.

- Crveni tepih se postavlja uvek na početku svakog redovnog zasedanja. Novina je špalir i intoniranje himne - kaže Odalović.

Potpredsednica parlamenta iz SRS Nataša Jovanović razmišlja drugačije.

- Teško da će, u trenutku kad država grca u dugovima, vladajuća garnitura opravdati crveni tepih, špalir i svečani karakter sednice. Parlamentu se na taj način ne podiže ugled - kaže Jovanovićeva.

Njen kolega Nikola Novaković (G17 plus) kaže da se "parlament nalazi na vetrometini i niko mu ne pomaže".

- Mnogi se trude da na tu instituciju gledaju neprijateljski, što nije dobro. Napad na poslanike ili službenike nije napad na pojedinca, već je to napad na instituciju. Ja se stalno pitam zašto je to tako u Srbiji - kaže Novaković.

GAZITE,GAZITE ALI NECETE JOS DUGO JER NAROD CUTI A TO JE UPOZORENJE 1_og STEPENA.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.