Izvor: B92, 02.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora i Srbija na repu Evrope

Podgorica -- Crnogorski premijer Milo Đukanović smatra da su Crna Gora i Srbija "sa formalno-pravnog aspekta na repu evropskih integracija".

"Stoga sadašnji okvir zajedništva Crne Gore i Srbije nije ni političko ni funkcionalno rešenje. To mogu biti dve međunarodno priznate države, koje na tim osnovama razvijaju međusobne aranžmane u okviru šire evropske integracije", piše Đukanović u autorskom tekstu za podgoričke "Vijesti".

Đukanović tvrdi da se time >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne dovodi u pitanje evropska budućnost ni Crne Gore ni Srbije, nego da je reč o modelu koji "omogućava i jednima i drugima da kvalitetno i nesmetano pređemo taj deo puta do zajedničkog odredišta - članstva u EU".

Crnogorski premijer je ponovio da Crna Gora ne bi imala posebnih problema da ispuni uslove za članstvo u EU, ali da je "iz ove vremenske perspektive nezahvalno licitirati sa datumima ulaska Crne Gore u EU".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.