Crna Gora će bez izuzetaka hapsiti haške begunce

Izvor: Blic, 19.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora će bez izuzetaka hapsiti haške begunce

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović naveo je da će crnogorska policija "bez izuzetka" hapsiti haške begunce ukoliko se utvrdi da su u Crnoj Gori.

Kalamperović je za današnji podgorički "Dan" kazao da ne zna da li se još neko od haških begunaca skriva na teritoriji Crne Gore, ali da ako se to utvrdi, "neće biti izuzetaka kada je u pitanju hapšenje tih lica".

Crnogorska policija uhapsila je u nedelju ujutro penzionisanog generala srpske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vlastimira Đorđevića i isporučila ga Haškom tribunalu.

Đorđević je uhapšen u Budvi, gde je koristio lažni identitet i imao nekoliko stanova na raspolaganju, po pisanju crnogorskih medija.

Budvanska policija ispitala je juče jednu od porodica u čijoj se kući krio Đorđević i utvrdila da oni nisu pomagali haškom optuženiku u skrivanju, navode podgoričke "Vijesti".

Ta porodica nije znala pravi Đorđevićev identitet, koji se prije desetak dana, kada je iznajmio stan, predstavio kao nadzornik na gradilištu u Budvi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.