Izvor: Blic, 16.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Više od autonomije, a manje od nezavisnosti

Čović: Više od autonomije, a manje od nezavisnosti

Kosovo mora da ima više od autonomije, ali manje od nezavisnosti, opisao je juče Nebojša Čović, predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, minimum ispod koga Srbija neće ići u pregovorima o konačnom statusu Kosova i Metohije. Ovaj stav će biti sadržan i u strategiji državnog vrha Srbije i SCG za koju Čović tvrdi da će biti završena do 30. marta.

- Postignut je i visok stepen jedinstva oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga šta je minimum a šta maksimum naših zahteva - opisao je Čović sastanak sa Svetozarom Marovićem, Borisom Tadićem, Vojislavom Koštunicom i Vukom Draškovićem.

Lider SDP kaže da će savetnici iz kabineta državnika koji su prisustvovali sastanku sve sugestije na predviđenu strategiju ukomponovati u jedan dokument koji bi mogao da bude gotov 'već 20. a najkasnije 30. marta'.

Predsednik SDP ne smatra da će Beograd biti isključen iz dijaloga o konačnom statusu Kosova.

- Spremni smo da razgovaramo o statusu Kosova na osnovu Rezolucije 1244 SB UN. Ako neko misli da će Beograd da razgovara o statusu nezavisnosti Kosova i Metohije, onda Beograd na to nije spreman - istakao je Čović. N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.