Izvor: B92, 17.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Prvo dijalog Beograd-Priština o malim razlikama

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik koordinacionog tela za jug Srbije Nebojša Čović nakon razgovora sa makedonskim premijerom Brankom Crvenkovskim rekao je u petak da su razgovarali o saradnji na jugu Srbije i razmeni informacija.

"S obzirom na to da se u jednom delu Makedonije, oko Preševa, beleže koncentracija i aktivnost pojedinih ekstremističkih grupa važno je pronaći regionalni pristup za očuvanje bezbednosti, održivosti granica i borbe protiv organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminala", rekao je Čović nakon razgovora.

Čović je rako da je s Crvenkovskim razgovarao i o situaciji na Kosovu. On je rekao da je konstatovano da "paralelno sa pričom o statusu Kosova, odnosno dostizanjem standarda i po Rezoluciji 1244, a i po standardima stvaranja multietničkih društava interesuje nas i stanje na prostoru Kosova i Metohije".

Stanje nije dobro, ocenio je Čović i dodao da se takva situacija reflektuje na čitav region. On je naglasio da uskoro mora doći do dijaloga između Beograda i Prištine, uz prisustvo međunarodne zajednice, oko pitanja "oko kojih postoje male razlike". Čović je ponovio da se naša zemlja zalaže za integracije i da "ćemo biti za podelu Kosova u onoj meri u kojoj drugi insistiraju na njegovoj nezavisnosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.