Izvor: B92, 10.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Gde su sredstva četiri banke pod sanacijom

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je u subotu da je neophodno da se utvrdi gde se nalaze sredstva četiri banke koje su otišle u sanaciju. "Moramo utvrditi da li su ta sredstva kod domaćih, ili se možda nalaze kod neke od stranih banaka. Moramo dobiti odgovor i na pitanje gde su nam devizna sredstva. Zašto bi profit na depozit narodnih para imao samo onaj kome je država dala sredstva, a ne i sama država", istakao je Čović u intervjuu jagodinskoj televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Palma Plus".

On je najavio da će sledeće nedelje održati sastanak sa predstavnicima Narodne banke Srbije, Ministarstva finansija i banaka, na kome će tražiti podatke o tome kolike depozite imaju pojedine banke. Reagujući na izjavu ministra finansija Srbije Božidara Đelića, Čović je ocenio da je neodgovorno i neozbiljno govoriti o tome da pare iz banaka ne mogu da se vrate državi. Čović je rekao da niko u Vladi Srbije nije razgovarao o tome kod kojih banaka će državne pare biti deponovane, ni po kojim kriterijumima. "Božidar Djelić se sada setio da povlašćene banke kod kojih je bio državni novac ubiraju ekstra-profit. Odjednom smo se setili da su neke banke privilegovane, a o tome gde će se deponovati novac odlučivalo je Ministarstvo finasija, jer Vlada o tome nije razgovarala", rekao je Čović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.