Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čotrić i Biščević o položaju manjina

Zagreb -- Zaključak zvaničnika Srbije i Hrvatske jeste da manjine treba da rešavaju pitanja svog položaja u sklopu zemalja u kojima žive.
Zamenik srpskog ministra za dijasporu Aleksandar Čotrić razgovarao je u ponedeljak u Zagrebu sa državnim sekretarom za politička pitanja u Ministarstvu inostranih poslova Hrvatske Hidom Biščevićem o položaju manjina u dve zemlje.

Biščević je Čotriću preneo zabrinutost i uznemirenost zbog skrnavljenja oko dvadeset nadgrobnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spomenika i krstova na katoličkom groblju u Somboru, u noći izmedju 2. i 3. jula. U tom kontekstu, on je izrazio očekivanje da će biti preduzete potrebne mere za sprečavanje i otklanjanje sličnih incidenata i stvaranje političke i društvene atmosfere u kojoj se takvi incidenti neće dogadjati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.