Članstvo u EU nacionalno i državno pitanje

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 18.Jul.2009, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članstvo u EU nacionalno i državno pitanje

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je juče, tokom uvodnog govora na Skupštini te stranke održane u Centru „Sava“, da je članstvo u EU sertifikat da je Srbija uređeno i demokratsko društvo i da je pitanje članstva u Uniji nacionalno i državno, a ne partijsko pitanje. Dačić je istakao da tek posle ulaska u EU dolaze beneficije od pristupa jednom velikom tržištu, na kojem se pozicija mora izboriti konkurentnošću i kvalitetom.

- Treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se skoncentrišemo na poslove koje treba da uradimo na putu ka EU, jer ih radimo zbog sebe i za sebe - naglasio je lider SPS i dodao da ne želimo u EU zbog nje same, već zbog Srbije, građana Srbije i nacionalnih i državnih interesa.

- Ubeđen sam da je došlo vreme ili da će brzo doći vreme da neće od načina na koji je formirana jedna vlada zavisiti da li je Srbija okrenuta EU ili ne. To je nacionalno i državno, a ne partijsko pitanje - poručio je Dačić.

Skupština SPS počela je odavanjem pošte poginulim srpskim građanima u saobraćajnoj nesreći u Egiptu. Pored najviših funkcionera stranke, skupštini SPS prisustvovali su predsednici koalicionih partnera te stranke predsednik PUPS Jovan Krkobabić i JS Dragan Marković-Palma, kao i predstavnici koalicionih partnera u Vladi Srbije - zamenik predsednika DS Dušan Petrović i predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim LJajić.

Gosti skupštine bili su i ambasadori Velike Britanije, Italije i Nemačke, kao i visoki predstavnici ambasada Rusije, SAD i Kine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.