Čiplić: Svaki ministar je smenljiv

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić: Svaki ministar je smenljiv

Svaki ministar je smenljiv, ali odluku o tome donose parlament i premijer, poručio je Svetozar Čiplić, ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar povodom učestalih zahteva da ode sa funkcije. Čiplić kaže da tako nalaže Ustav kada je u pitanju politička odgovornost ministra.

Povodom zahteva nekoliko nevladinih organizacija da podnese ostavku Čiplić je poručio da nema ništa protiv toga da se utvrdi pitanje njegove političke odgovornosti, ali je istovremeno izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i uverenje da zahtevi za njegovu smenu "potiču iz neke vrste političkog opozicionarenja".

- Pitanje podrške mog rada jeste i političko i medisjko pitanje, ali moja je obaveza i odgovornost da omogućim sprovođenje mera iz nadležnosti ministarstva - kazao je ministar za ljudska i manjinska prava.

Čiplić je danas razgovarao sa predstavnicima romskih nevladinih organizacija, a prema njegovim rečima tom susretu prisustvovali su i predstavnici nekih organizacija koje su se našle na spisku onih koji traže njegovo smenjivanje.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava danas je predstavilo i svog novog državnog sekretara Slavicu Denić, koja je predstavnica romske nacionalne zajednice. Kako je nagovestio ministar Čiplić, nova državna sekretarka koordiniraće i sarađivaće sa predstavnicima nevladinog sektora na rešavanju svih problema romske zajednice.

Slavica Denić je diplomirani filozof, a magistrirala je na novosadskom univerzitetu i magistrirala u oblasti menadžmenta u obrazovanju. Član je Pokrajinskog saveta za obrazovanje a radi i u romskoj redakciji Radio-televizije Vojvodine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.