Čiplić: Predlog zakona o diskriminaciji će biti usvojen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić: Predlog zakona o diskriminaciji će biti usvojen

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izrazio je večeras uverenje da će biti obezbeđena skupštinska većina za usvajanje Predloga zakona o zabrani diskriminacije.

U intervjuu za televiziju B92, Čiplić je rekao da je vladajuća većina u parlamentu "sigurna i stabilna" i da nema dileme da će taj zakon biti usvojen.

On je rekao da postoji mogućnost da će obrazlaganje predloga tog zakona i rasprava u parlamentu biti neprijatna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali da će postojati većina za njegovo usvajanje.

Čiplić je rekao da je danas održan sastanak na kojem su, osim njega, prisustvovali ministri Bogoljub Šijaković i Rasim Ljajić, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Katoličke crkve, Islamske zajednice i Jevrejske zajednice u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ministri su predstavnicima tradicionalnih verskih zajednica predočili kakve izmene su sprovedene na predlogu zakona i saopštili razloge zbog kojih neće odustati od člana 21 koji se bavi seksualnom orijentacijom ljudi.

"Ubedili smo ih da nema razloga za strah od sklapanja gej brakova. Zakon ne može da uvede ili zabrani takve brakove. To je stvar Ustava koji u članu 61 navodi da je brak zajednica muškarca i žene", rekao je Čiplić.

Odgovarajući na pitanje da li bi prisustvovao eventualnoj Gej paradi, Čiplić je rekao da "ide samo tamo gde ga ljudi pozovu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.