Cerić širi versku mržnju

Izvor: Glas javnosti, 21.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerić širi versku mržnju

BEOGRAD - Izjava bosanskog reis-ul-uleme Mustafe Cerića da su prava muslimana u Srbiji ugrožena apsolutno su netačne i neprihvatljive. Istina je da muslimani uživaju potpuno jednaka prava kao i sve druge verske zajednice, zajednička je ocena muslimanskih poglavara u Srbiji i vladinih zvaničnika. Reis Cerić je, podsetimo, prilikom boravka u Tutinu izjavio da se uverio da su muslimani ugroženi i da im se u Sandžaku krše ljudska prava, ali je dva dana kasnije, posle mirnog okupljanja nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << desetina hiljada građana u Novom Pazaru, revidirao stav i izjavio da su „prava muslimana u Srbiji zaštićena“.

Ni govora o diskriminaciji

Ambasador Srbije u BiH Grujica Spasović kaže da se Cerić otvoreno meša u unutrašnje stvari druge države.

- Izjave kao što je ova sigurno nisu nikakav doprinos unapređenju odnosa dve zemlje. Vlast u Srbiji ima jasan stav o verskim zajednicama i sigurno je da se ne meša u njihov rad, tako da ne stoje ni ranije iznete tvrdnje da je zvanični Beograd napravio raskol u Islamskoj zajednici Srbije - rekao je Spasović.

Neka javno istupe ti koji se zale da su im ljudska i verska prava ugrozena.Ceric neka vodi racuna o verskim i ljudskim pravima u BiH i tamo pokusa da uspostavi ravnopravnost vere i nacionalnosti.

Ceric je dobio zadatak da potpali prvu vatru.

Ceric i Bajden sihronizovano djeluju., ali nisu oni problem. Problem je u Beogradu , crnogorac Tadic.

Sto kazete da efendi Cerovic nije u pravu. Koliko Muslimana zive u uzu Srbiju a koliko djamija ima.

Zasto niste intervjuisali Zukorlica?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.