Izvor: B92, 10.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić:Vojska i policija ne štite Karadžića

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Dragan Čavić demantovao je tvrdnje potpredsednika RS Adila Osmanovića da entitetska vojska i policija štite lica koja je Haški tribunal optužio za ratne zločine. "Ni vojska, ni policija RS ne štite nikoga od lica koja se nalaze na haškim optužnicama, pa ni Radovana Karadžića", rekao je u subotu Čavić novinarima u Banjaluci.

Potpredsednik RS Adil Osmanović izjavio je za banjalučke "Nezavisne novine" da "ljudi na najvišim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozicijama u VRS i MUP RS odrađuju najznačajniji deo poslova u prikrivanju Radovana Karadzića". Komentarišući Osmanovićeve tvrdnje da je raspušteni 410. obaveštajni centar VRS prisluškivao aktuelne i bivše političare u RS, predsednik RS je rekao da nema takve informacije. "Svi osim mene znaju da je to bilo. Onda tu nešto ne štima, a da bi štimalo ja sam naredio sam da se raspusti 410. obaveštajni centar VRS", rekao je Čavić. Prema njegovim rečima, ovaj obaveštajni vojni centar raspolagao je vojnom tehnikom za elektronsko izviđanje, a ne za prisluškivanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.