Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Jun.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carina na Kosmetu je neprihvatljiva

LEPOSAVIĆ - Vlada Srbije nije postigla dogovor, niti je potpisala sporazum sa Euleksom o uspostavljanju carina na prelazima Brnjak i Jarinje, na severu Kosova i Metohije - rekao je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, prenele su agencije. „Jednostrani potezi Euleksa su neprihvatljivi“, rekao je Bogdanović u Leposaviću i pozvao kosovske Srbe da na protestnim skupovima u Jarinju i Brnjaku budu mirni i dostojanstveni.

Blokada prelaza

Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa severa Kosova ipak će danas blokirati na jedan sat administrativne prelaze Brnjak i Jarinje kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog ponovnog uspostavljanja carinske kontrole na severu pokrajine. Oni su na protestima u februaru spalili ta dva carinska punkta i naveli da neće dozvoliti stvaranje carine lažne „države Kosovo“.

Ovo je još jedna potvrda da tzv. EUlex nije neutralan, već se otvoreno svrstao na stranu separatista. Po Rezoluciji 1244 i po Kumanovskom sporazumu, carina treba da bude u KiM samo na državnoj granici Srbije, prema Makedoniji, CG i Albaniji i na tim carinama treba da bude i srpska carina. Umesto da zahteva da se ispoštuju Rezolucija i Sporazum i dozvoli povratak na KiM do 1000 srpskih vojnika, policajaca i carinika, ministar Bogdanović unosi smutnju u Srbe, govoreći im da moraju da sarađuju sa onima ko njima i Srbiji radi o glavi - EUlexom! Ministar nagovara ljude da pomažu u uspostavljanju "institucija" tzv. "države kosova"!

I Palestinci to vide a glupi Srbi u Srbiji i dalje glasaju za utemeljenje drzave Kosovo ( DS).

brate, svi znaju istinu i da prekrsuju rezoluciju ali sta da radimo kad ih boli uvo.

Na mala vrata se uvodi nezavisnost "Kosova" i to samo Srbi ne vide.

Evo i ovde se reklamira "Kosova".

Kosova Maps

Find Kosova Maps at Great Prices.

www.Pronto.com

Da li urednici znaju kakve im se reklame vrte ovde je dobro pitanje.
Pogledaj vesti o: Brnjak

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema dogovora sa Euleksom

Izvor: Kurir, 09.Jun.2009

LEPOSAVIĆ - Vlada Srbije nije postigla dogovor, niti je potpisala sporazum sa Euleksom o uspostavljanju carina na prelazima Brnjak i Jarinje na severu Kosova, rekao je juče ministar za KiM Goran Bogdanović. - Jednostrani potezi Euleksa su neprihvatljivi - rekao je Bogdanović u Leposaviću i pozvao...

Nastavak na Kurir...

Srbi blokirali prelaz Jarinje na sat vremena

Izvor: Press, 10.Jun.2009, 00:37

Srbi sa severa Kosova poručili su juče s protesta na administrativnoj liniji u Jarinju da ne žele ulazak u kosovske institucije i da Euleks izlazi iz svog mandata kada pokušava da na severu pokrajine uspostavi granicu između Kosova i ostatka Srbije. .Predstavnicima Vlade Srbije okupljeni...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.