Čanak podržava Tadića za još jedan mandat

Izvor: Kurir, 04.Apr.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak podržava Tadića za još jedan mandat

Tadić predstavlja simbol jedne opcije koja je Srbiju povukla na evropsku stranu, rekao je Čanak

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vovojdine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je gotovo izvesno da će 6. maja biti i predsednički izbori i najavio da će podržati Borisa Tadića.

"Uveren sam da ćemo i mi iz LSV podržati naše koalicione partnere i predsednika Tadića u trci za još jednim mandatom", rekao je Čanak, prenosi RTV.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naveo da je jasno da je Srbija na raskrsnici jer Tadić predstavlja simbol jedne opcije koja je Srbiju povukla na evropsku stranu, a kako je dodao, njegov glavni oponent, lider naprednjaka Tomislav Nikolić, predstavlja opciju koja ne vidi problem u tome da Srbija bude "ruska provincija".

"Da li u Evropu ili Aziju, da li kao nezavisna država ili provincija - to su otprilike pitanja na koja će građani sada da daju odgovore. Ja verujem Tadiću i glasaću za njega zato što je povlačio nepopularne poteze, ali koji su se pokazali da su dobri za državu", rekao je Čanak.

On je dodao da ostali mogu da glasaju protiv njega jer će druga opcija biti praktično glasanje protiv evropskog puta Srbije.

"Da li stvarno mislite da će se bilo ko drugi naći u drugom krugu osim Tadića i Nikolića. Potpuno je jasno da je svako drugo kandidovanje radi kandidovanja skoro pa neodgovorno i o tome treba dobro razmisliti", ocenio je lider LSV.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.