Čanak: Rusi, vratite nam NIS i idite kući

Izvor: Blic, 15.Mar.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Rusi, vratite nam NIS i idite kući

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je danas da energetski sporazum sa Rusijom treba raskinuti i pozvao tu zemlju da Srbiji vrati NIS i da "ide kući".

- Iz raznih politikantskih razloga, Rusiji su poklonjena naša rudna bogatstva, nafta i prirodni gas, zajedno sa čitavom naftnom industrijom. Godine su prošle, a obećanja nisu ispunjena. Kosovo je nezavisno, Južnog toka nema, vratite nam NIS i idite kući - naveo je Čanak u pisanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavi.

Čanak je ocenio da energetski sporazum dve zemlje treba raskinuti, a da dok se to ne desi, treba povećati iznos rudne rente, da ne bi bila najniža u Evropi.

- Nedopustivo je da rudna renta, naknada koju kompanije plaćaju za eksploataciju nafte i gasa, u Srbiji po zakonu iznosi sedam odsto a da taj zakon ne važi za NIS. Ta kompanija s većinskim ruskim vlasništvom i dalje plaća tri odsto a razlika se izbija direktno iz novčanika Vojvodine i njenih lokalnih samouprava, koje trpe štete od te eksploatacije, a pritom nemaju novca da reše pitanje vodosnabdevanja ili kanalizacije - dodao je Čanak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čanak: Rusi, vratite nam NIS i idite kući

Izvor: N1 televizija, 15.Mar.2017

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak rekao je da energetski sporazum sa Rusijom treba raskinuti i pozvao tu zemlju da Srbiji vrati NIS i da "ide kući"..."Iz raznih politikantskih razloga, Rusiji su poklonjena naša rudna bogatstva, nafta i prirodni gas, zajedno sa...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.