Čanak: Pravosuđe je rak rana Srbije

Izvor: Blic, 22.Apr.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Pravosuđe je rak rana Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je pravosuđe rak rana Srbije i da je katastrofalno stanje u toj oblasti neophodno promeniti odmah posle izbora, jer je potpuno jasno da pravosuđe u Srbiji "uopšte ne funkcioniše".

"Najviši pravosudni organ u zemlji, Apelacioni sud, prepolovljava kazne svakom izgredniku koji je hteo da nekog ubije ili je ubio nekog, ili je hteo da bakljom nekog spali", rekao je Čanak u Kikindi, gde je razgovarao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kandidatom LSV-a za predsednika opštine Milošem Šibulom.

Čanak je ocenio da ni "druge stvari" ne funkcionišu najbolje, ali da je prvo potrebno dogovoriti se o tome šta je istina.

"Istina se menja od izbora do izbora i od potrebe za koalicijom do potrebe za koalicijom, a to je potpuno pogrešno jer se stiče utisak da je sve relativno i da je sve moguće", kazao je Čanak.

Predsednik LSV je istakao da nije moguće zaboraviti šta se sve događalo u Srbiji devedesetih godina i ko je to sve organizovao i sproveo.

"Ne može se zaboraviti ni to da je samo prošle godine u Kikindi ispod tla na kojem se nalazimo izvučeno nafte u vrednosti od 200 miliona evra, a da je cela Naftna industrija Srbije plaćena 400 miliona. To su nedopustive priče i to treba da se razreši", rekao je Čanak.

Izbori za predsednika Srbije, parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori zakazani su za 6. maj.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak: Pravosuđe rak rana Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2012

KIKINDA -..Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je pravosuđe rak rana Srbije i da je katastrofalno stanje u toj oblasti neophodno promeniti odmah posle izbora, jer je potpuno jasno da pravosuđe u Srbiji "uopšte ne funkcioniše"..."Najviši pravosudni organ...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uspostaviti dijagnozu, pa lečiti što pre

Izvor: Beta OMS, 22.Apr.2012

KIKINDA – Ono što će Liga socijaldemokrata Vojvodine promeniti u društvu u narednom periodu, zavisiće od podrške građana, a ono što bi bilo neophodno odmah promeniti je stanje u pravosuđu koje je rak rana ove zemlje, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak.

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.