CVETKOVIĆ: POTREBNA SPREGA DRŽAVNE I LOKALNE VLASTI

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CVETKOVIĆ: POTREBNA SPREGA DRŽAVNE I LOKALNE VLASTI

ŠABAC - Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je za postizanje povoljnog ambijenta za investitora u Srbiji potreba sprega državne i lokalne vlasti.

"Država bi trebalo da obezbedi pravnu sigurnost, ali lokalna samouprava mora puno da uloži za privlačenje investitora", kazao je on,

Cvetković je ocenio da zajedničko delovanje Vlade Srbije i lokalne samouprave, kakvo se vidi u Šapcu, predstavlja primer stvaranja pozitivnog ambijenta za investitiore.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je kazao i da u Srbiji već neko vreme postoji ravnoteža kursa i da izvoz raste.

Šabačka Severozapadna radna zona prostire se na 500 hektara zemljišta, kompletno je opremljena infrastrukturom, a od 2008. godine investitorima je prodato 80 hektara.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković obišao je fabrike Interkop, Ju-Es stil (US Steel), Alas holding, Eliksir grupa, a prethodno je otvorio novu zgradu carinarnice u Šapcu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.