CIK spreman za izbore

Izvor: S media, 01.Okt.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK spreman za izbore

Predsednica centralne izborne komisije (CIK) na Kosovu i Metohiji Valdete Daka izjavila je danas u Prištini da je CIK tehnički spremna da obezbedi održavanje izbora u pokrajini.

Predsednica Daka se danas sastala sa vršiocem dužnosti privremenog predsednika Kosova Jakupom Krasnićijem.

Daka je zatražila razumevanje, ukoliko zahtev bude da izbore treba organizovati za 45 dana i naglasila da proces treba da bude fer, slobodan i transparentan, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je iz Krasnićijeve kancelarije.

Daka je istakla da moraju da budu ispunjeni odredjeni uslovi koji se odnose na odredbe budžeta, na vreme, logističku podršku, biračke spiskove, javno informisanje, biračka mesta, glasanje u inostranstvu i podršku medjunarodne zajednice.

Krasnići je rekao da će sa Dakom nastaviti konsultacije, podvlači se u saopštenju.

Daka je ovom prilikom iznela i da bi izbori bi mogli za 45 dana da budu održani u opštini Orahovac, čiji je predsednik podneo ostavku.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha ditore: Prevremeni izbori na Kosovu u februaru 2011.

Izvor: Blic, 02.Okt.2010, 11:35

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići predložiće da se prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu održe u prvoj polovini februara 2011, piše u današnjem broju dnevnik "Koha ditore". ..List navodi da je prva polovina februara 2011. optimalan rok za održavanje prevremenih izbora, posle...

Nastavak na Blic...

VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI NA KOSOVU 30. JANUARA?

Izvor: Kurir, 02.Okt.2010

PRIŠTINA - Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu mogli bi da budu održani 30. januara sledeće godine, preneo je prištinski list Ekspres pozivajući se na zapadne diplomate akreditovane u Prištini...Održavanje izbora krajem januara je optimalan rok, jer do tada treba spremiti i izglasati zakon...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.