CIK overila kandidature za izbore na severu KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 16:33

CIK overila kandidature za izbore na severu KiM

Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini overila je danas 12 kandidatura za učešće na vanrednim izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije 18. decembra.

Na izborima u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok Demokratska partija Kosova i Pokret Samoopredeljenje imaće po četiri kandidata, navodi se u saopštenju CIK-a, prenosi Reporteri.

CIK je verifkovla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kandidaturu predsednika Stranke Kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića za predsednika opštine Leposavić, i nezavisnog kandidata Slađane Pantović za predsednika opštine Zvečan.

Građanska inicijativa Srpski Opstanak kandidovala je Aleksandara Arsenijevića za gradonačelnika Severne Mitrovice.

CIK je overila i kandidaturu Betima Osmanija Mitrovačke građanske inicijative za gradonačelnika Severne Mitrovice.

Vanredni izbori za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM zakazani su za 18. decembar, nakon što su Srbi na severu napustili prištinske institucije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbi na KiM: Loša politička, bezbednosna i ekonomska situacija

Izvor: RTS, 28.Nov.2022

Srbi na Kosovu i Metohiji prilično su nezadovoljni trenutnom političkom, ekonomskom i bezbednosnom situacijom, pokazuje najnovije godišnje istraživanje "Analiza trendova, stavovi srpske zajednice na Kosovu", Nevladine organizacije "Aktiv" iz Kosovske Mitrovice, koje je predstavljeno danas...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.