Izvor: B92, 23.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulatović: Neprihvatljiva raspodela imovine VJ

Beograd -- Raspodela imovine Vojske Jugoslavije odvijaće se mimo koncepta nacionalne odbrane i doktrine odbrane, kao da je reč o ordinarnoj firmi, što je neprihvatljivo i za VJ i za kabinet predsednika Koštunice, koji su bili za to da imovina kojom raspolaže VJ postane zajednička imovina nove države, izjavio je savetnik predsednika SRJ za vojsku Rade Bulatović.

Komentarišući za "Blic" pitanje raspodele imovine VJ u budućoj zajednici Srbije i Crne Gore, koju predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakon za sprovodenje Ustavne povelje, Bulatović iznosi procenu da će budućnost VJ zavisiti od "volje nekih komisija". "Vojska lako može i pod šatore ako neka od država članica buduće zajednice Srbije i Crne Gore odluči da su pojedine lokacije i objekti VJ potrebniji turizmu", ocenio je Bulatović. Kako je zakonom predvideno, raspodelu, obim i strukturu vojne imovine odrediće komisija koju će činiti predstavnici Vlade Srbije, Vlade Crne Gore, Savet ministara zajednice Srbije i Crne Gore i centralnih banaka država članica. "Ne znam kako će oni raspodeliti mornaricu, avijaciju, zgrade, odmarališta, samo znam da će o sudbini VJ odlučivati neke komisije koje nemaju čak ni imenovanog predstavnika vojske", upozorio je Bulatović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.