Bujanovac: Primena sporazuma

Izvor: B92, Beta, 25.Okt.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujanovac: Primena sporazuma

Bujanovac -- U Bujanovcu počinje da se primenjuje Sporazum o multietničkoj lokalnoj vlasti i ulasku Srba u institucije te opštine.

Na osnovu sporazuma predstavnici srpskih stranaka će u Bujanovcu, između ostalog, dobiti mesto pomoćnika predsednika opštine i zamenika predsednika Skupštine opštine.

Vlast u tom mestu je do sada činila koalicija tri albanske stranke, a interese nešto više od 30 odsto Srba zastupaće šest odbornika.

Srpski pregovarači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dr Stojanča Arsić, šef grupe građana, i Saša Pešić u ime koalicije "Za evropsku Srbiju”, ističu da je čin potpisivanja sporazuma veliki dan za sve Srbe, Labance i Rome u Bujanovcu.

Arsić, međutim, kaže da ovim sporazumom nisu završeni pregovori o participaciji Srba u lokalnoj vlasti.

"Stvorili smo samo dobru osnovu da nastavimo sa daljim razgovorima i konačno definišemo principe formiranja multietničke uprave posle nekih narednih izbora, kada će doći neki novi mladi ljudi”, kazao je Arsić.

Poverenik Demokratske stranke Saša Pešić kaže da ovaj čin građani Bujanovca doživljavaju kao čin nade, zbog čega poziva investitore, od kojih zavisi bolja budućnost građana Bujanovca.

"Ovo je koalicija koja ima veliku budućnost i koja će, čini mi se, učiniti da svi građani Bujanovca ovaj dan osete kao dan velike nade. Pozivam sve investitore, domaće i strane, da dođu u Bujanovac, vide ovu divnu opštinu i ljude i ovde ulože novac i time otvore nova radna mesta i stvore bolju budućnost za Bujanovac”, kazao je on.

Vlast u Bujanovcu, do sada je činila koalicija tri albanske stranke - Partije za demokratsko delovanje Rize Halimija, Pokreta za demokratski progres Jonaza Muslijua i Demokratske unije Albanaca doktora Nejdija Bećirija. Sada im se pridružuje šest srpskih odbornika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.