Izvor: B92, 03.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugajski: Nova vlada Srbije nestabilna, usporavanje reformi

Vašington -- Nova vlada Srbije neće biti stabilna, a mogla bi da usledi još nestabilnija, smatra izvršni direktor za istočnoevopske studije u Centru za strategijske i međunarodne studije Januš Bugajski. Bugajski je za "Glas Amerike" ocenio da će nova vlada verovatno usporiti reformski kurs. "Treba sačekati sa ocenom o tome da li nova vlada predstavlja korak nazad za Srbiju, no bojim se da će se odustati od daljih reformi", kazao je Bugajski.

"Sudeči po izjavama novog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog premijera (Vojislava Koštunice) očekujem i zastoj u dijalogu Beograda i Prištine", dodao je Bugajski. Po njegovim rečima, vlada Zorana Đinđića verovatno je označavala navišu tačku u odnosima Srbije i Kosova, no konačan status Kosova, tvrdi Bugajski, ne zavisi ni od Prištine ni od Beograda nego od Vašingtona i Brisela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.