Izvor: B92, 06.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugajski: Nezavisnost je rešenje za Kosovo

Novi Sad -- Direktor za istočnu Evropu vašingtonskog Centra za strateške i međunarodne studije Janoš Bugajski ocenio je da konačni status Kosova "mora biti rešen kroz nezavisnost" te pokrajine. "Nezavisnost Kosova uklonila bi trenutno nejasno stanje koje pogoduje razvoju radikalizma i kod manjina i kod većine", rekao je Bugajski za novodaski "Građanski list" od subote. Bugajski je dodao da bi nezavisnost Kosova "pomogla i ohrabrila" ekonomska ulaganja i rekonstrukciju, a pomogla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi Kosovu da dostigne evropske standarde u pogledu ljudskih i građanskih prava.

Bugajski je ocenio da je odgovor na sadašnju situaciju u državnoj zajednici Srbija i Crna Gora referendum o nezavisnosti obe države. "Sadašnja zajednica nije najsrećnije rešenje, a izgleda da nova vlada u Srbiji nema nameru da doprinese čvršćoj saradnji Beograda i Podgorice", rekao je Bugajski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.