Brnabić se sastala sa Borelom VIDEO

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić se sastala sa Borelom VIDEO

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić boravi danas u jednodnevnoj poseti Španiji, gde se sastala sa MSP Španije i novoimenovanim šefom EU diplomatije Žozepom Borelom.

Glavne teme sastanka su bilateralni odnosi, evropske integracije Srbije i dijalog Beograda i Pristine.

Brnabić je uoči sastanka u Santanderu rekla da očekuje prijateljske razgovore s Borelom, koji je direktan i iskren sagovornik.

Oni su i u utorak uveče, po dolasku Brnabić u Španiju, imali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neformalne odnose.

Posebnu pažnju posvetiće dijalogu Beograda i Prištine s obzirom na to da će Borel biti posrednik u tom procesu kada jednom bude obnovljen, nasleđujući Federiku Mogerini. Predsednica vlade je rekla da će ona insistirati na sprovođenju i poštovanju postignutih dogovora a koje Priština ne sprovodi. Takođe je ponovila da dijalog neće biti obnovljen dok Priština ne ukine takse.

Predsednica vlade biće govornik na konferenciji "Quo Vadis Europa? Evropska unija pre novog političkog ciklusa", koji organizuje Internacionalni univerzitet u Santanderu.

Tema predavanja premijerke Brnabić biće "Proširenje u novoj Evropi", saopšteno je iz njenog kabineta.

U okviru izlaganja govornika na seminaru biće analizirane mogućnosti koje se otvaraju nakon evropskih izbora, sa novim parlamentom, novom Komisijom i novim predsednikom Evropskog saveta, a učesnici će takodje predstaviti vizije budućnosti Evrope.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.