Brnabić sa pomoćnicom državnog sekretara SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa pomoćnicom državnog sekretara SAD

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za obrazovanje i kulturu Meri Rojs o razvoju saradnje i realizaciji projekata u oblasti kulture i obrazovanja.

Premijerka Brnabić je istakla da je ova poseta veoma važna jer je fokusirana na oblasti koje smatramo ključnim za celovitu transformaciju društva.

Srbija investira mnogo u reforme u oblasti kulture i obrazovanja, kazala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << premijerka i dodala da je, pored intenziviranja političkog dijaloga na najvišem nivou sa SAD, za nas značajno i proširenje saradnje kroz konkretne projekte, naročito u oblastima koje su za Srbiju od prioritetnog značaja, kao što su obrazovanje, kultura, digitalizacija i IT sektor.

Premijerka Srbije je predložila intenziviranje rezidencijalnih programa za umetnike, kao i saradnju između domaćih i američkih institucija kulture.

Pomoćnica državnog sekretara SAD-a Rojs je ocenila da je dosadašnja dobra saradnja u oblasti kulture i obrazovanja veoma uspešna i da je dobra osnova za dalji razvoj i nove projekte. Ona je dodala da snažno promoviše i podstiče programe razmene i stipendiranja studenata i eksperata jer doprinose boljem međusobnom razumevanju, ukidanju stereotipa i stvaraju uslove za bolju komunikaciju.

Premijerka Brnabić je ocenila da su za Srbiju investicije SAD-a veoma važne i upoznala je sagovornicu sa brojnim projektima u kulturi koji se realizuju u saradnji sa američkim partnerima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Kultura i obrazovanje ključni za transformaciju društva

Izvor: Danas, 15.Mar.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za obrazovanje i kulturu Meri Rojs o saradnji i projektima u oblasti kulture i obrazovanja, saopšteno je iz vlade. Članak Brnabić: Kultura i obrazovanje ključni za transformaciju društva se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.