Brnabić: Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Grčke

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravila je danas u Atini, na poziv predsednika Vlade Republike Grčke, i učestvovala na 4. Samitu "EU - Arab World", pod nazivom Strateško partnerstvo.

Na marginama samita predsednica vlade sastala se sa grčkim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom i sa predsednikom vlade Kirjakosom Micotakisom, sa kojima je razgovarala o srpsko-grčkim odnosima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Premijerka Brnabić je izjavila da Srbija ima tradicionalno veoma dobre odnose sa Grčkom. Ona je istakla da je posebno važan mehanizam saradnje, Visoki savet saradnje između Grčke i Srbije. Brnabić je dodala i da će u decembru biti održana 3. sednica Visokog saveta i da je planirano da našu delegaciju u Atini predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

"Trenutno se radi na Deklaraciji o strateškom partnerstvu između Grčke i Srbije i nadam se da će na sednici u decembru biti potpisan taj dokument, koji će otvoriti još mogućnosti za još bolju saradnju između naše dve zemlje", rekla je Brnabić.

Predsednica vlade istakla je da sa Grčkom imamo veoma dobru političku saradnju i da postoji prostor za poboljšanje ekonomske saradnje, koja je u ovom trenutku dobra, ali dosta skromna. Premijerka je izjavila i da joj je drago što su obe zemlje u mnogo boljoj situaciji nego pre nekoliko godina i dodala da su sve reforme koje su sprovedene u Srbiji od 2014. godine dale rezultate.

Osvrnuvši se na "EU - Arab" samit, predsednica vlade je istakla da je mogla da predstavi neku drugačiju perspektivu naše zemlje, čiji je cilj da postane član Evropske unije. Ona je naglasila da je naša saradnja sa arapskim zemljama izuzetno dobra i da je to tržište važno pre svega za poljoprivredne proizvode, ali i da se nada da će u budućnosti biti važno i za srpske digitalne proizvode i izvoz naših IT usluga, koji raste iz godine u godinu.

"Ovo je jedna drugačija perspektiva zemlje koja još uvek može da sarađuje i sa EU i sa trećim zemljama i organizacijama i pozvala sam da svi zajedno u svetu malo više razmislimo o saradnji umesto o protekcionizmu. Kao predsednica Vlade Srbije, još uvek verujem da je saradnja, slobodan protok roba i usluga, ljudi i kapitala mnogo bolji odgovor, nego barijere i protekcionizam, to je i politika Republike Srbije", zaključila je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić u Atini sa grčkim predsednikom i premijerom

Izvor: Blic, 29.Okt.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić imala je danas u Atini odvojene susrete sa predsednikom i premijerom Grčke, Prokopisom Pavlopulosom i Kirijakosom Micotakisom.

Nastavak na Blic...

Brnabić sa Micotakisom

Izvor: Beta Video, 29.Okt.2019

ATINA - Premijerka Srbije Ana Brnabić se na marginama EU-Arab samita sastala sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.