Brnabić: Buduća vlada će sačuvati kontinuitet

Izvor: Blic, 25.Jun.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Buduća vlada će sačuvati kontinuitet

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je večeras da će buduća vlada imati apsolutni kontuniutet sa prethodnom vladom i istakla da je njen cilj da osigura da sve što je rađeno bude održivo.

Ona je, gostujući na televiziji Pink, kazala da se u potpunosti posvetila pisanju ekspozea.

"Nema previše filozofije oko fokusa buduće vlade. Bila sam član Vlade premijera Aleksandra Vučića, na njegov poziv, jer sam verovala da je ona reformska i nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se prevarila. U 10 meseci dok sam bila ministarka išli smo brzo, bili efikasni, a što je meni važno, povlačili smo kao vlada hrabre poteze“", naglasila je Brnabić.

Objasnila je da će njen lični prioritet biti veći rast BDP-a, uspešno zaključivanje sedmog aranžmana sa MMF, kao i celokupnog aranžmana, i dalje unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke, jer to pokazuje reforme u mnogo sfera od građaveinskih dozvola, preko pravosuđa, do borbe protiv korupcije.

"To je dobar okvir u kojem treba da pratimo dalji razvoj“", ukazala je ona.

Dodala je da će se baviti i pitanjima kojima je bila posvećena kao ministarka, kao što je efikasna uprava.

Ona je najavila da sprema dve dodatne posebne teme na kojima će biti fokus a da će o njima govoriti u Skupštini.

"Kao vlada trudićemo se u kontinuitetu da se držimo finansijske discipline koja je uvedena, ali i lično ću se posvetiti pronalaženju rasta u nekim oblastima u kojima do sada rast u Srbiji nije bio prepoznat, kao što su digitalizacija, ponovno pozicioniranju Srbije kao fantastične destinacije za filmsku industriju, gejming i kreativnu industriju. Srbija ima veliki potencijal ali on nije prepoznat“", kazala je Brnabić.

Mandatarka je kazala da je cilj da se privredni rast Srbije kreće ka 3,5 odsto, pa 5 odsto, i da sve bude održivo.

Kazala je da joj je čast da joj je predsednik ponudio da bude manatar za sastrav buduće vlade i na čelu te vlade.

"Nema veće časti da budete predsednik Vlade"“, podvukla je ona.

Brnabić je izjavila večeras da će Vlada i u spoljnoj politici imati kontinuitet sa dosadašnom spoljnom politikom, što podrazumeva približavanje EU, dobre odnose sa Rusijom, UAE i Kinom i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

Ona je rekla da će vlada uvek i na prvom mestu štititi interes Republike Srbije i istakla da je u ovom trenutku interes Srbije EU.

"Nova vlada će nastaviti i da održava dobre odnose sa Rusijom, UAE, Kinom i nastaviti da unapređuje odnose sa tim zemljama", dodala je Brnabić.

"Kina nas je stavila u centar globalnog projekta za koji je ceo svet zainteresovan. Na dan inauguracije pričala sam sa pet investitora iz Kine koji su rekli da je Srbija važna za taj projekat", rekal je ona.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, ona je kazala da Srbija neće menjati svoj stav.

"Zakletva koju smo položili važi i danas - čuvaćemo suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje", rekla je Brnabić.

Ona je dodala i da će Srbija nastaviti da održava i unapređuje odnose i sa zemljama BRIKS-a koje su takođe važne, a sa kojima odnosi nisu dovoljno iskorišćeni.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Brnabić: Štitićemo interese Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2017, 07:45

BEOGRAD - Mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada i u spoljnoj politici imati kontinuitet, što podrazumijeva približavanje Evropskoj uniji, dobre odnose sa Rusijom, UAE i Kinom i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije...Ona je, gostujući na televiziji Pink...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.