Brnabić: Australijski investitori da ulažu u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Australijski investitori da ulažu u Srbiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Australije Džuli Bišop da postoji obostrani interes u jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, naročito u oblasti privrede, kulture i prosvete.

Brnabić je istakla da je Srbija u poslednje tri godine preduzela teške korake u stabilizaciji ekonomije i fiskalnoj konsolidaciji, ali da te mere sada daju rezultate i da Srbiju u narednoj godini očekuje brži ekonomski rast.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijerka je uputila poziv australijskim kompanijama da posluju u Srbiji.

Brnabić i ministarka Bišop su se složile da u budućnosti treba raditi na zajedničkim projektima koji daju rezultate, kao što je projekat „Jadar kompanije „"Rio Tinto" u Loznici.

Bišop je pohvalila posvećenost Srbije u evrointegracijama i prenela podršku Vlade Australije Srbiji u što bržem otvaranju poglavlja.

Na sastanku je ocenjeno da srpska dijaspora u Australiji predstavlja jedan od najznačajnijih mostova dosadašnje i buduće saradnje dve zemlje i da joj kroz različite aktivnosti, u narednom periodu treba posvetiti mnogo više pažnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.