Izvor: Blic, 22.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branko Krga: Vojska čeka političku odluku

Branko Krga: Vojska čeka političku odluku

Načelnik Generalštaba Vojske SCG, general Branko Krga izjavio je da ulazak SCG u program 'Partnerstvo za mir' ne bi automatski značio i povratak Vojske SCG na Kosmet. Krga je istakao da bi članstvo SCG u 'Partnerstvu' pre svega predstavljalo pomak u pravcu stabilizacije situacije u regionu.

Upitan da li očekuje da će kao načelnik GŠ uskoro biti u mogućnosti da vrati našu vojsku na Kosmet, Krga je za BK rekao: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Svaki naš general bi voleo da bude na čelu vojske koja će se vratiti na Kosovo, jer je to naša teritorija. Prema njegovim rečima, u slučaju da UN i međunarodna zajednica donesu političku odluku o povratku vojske na Kosmet, moguće je napraviti takav model povratka Vojske SCG koji ne bi iritirao albansku zajednicu. On je upozorio da bi pokušaj državnih organa SCG da mimo volje UN vrati vojsku u južnu srpsku pokrajinu bila 'jednostrana odluka sa puno rizika, koja bi izazvala reakciju međunarodne zajednice'.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.