Bramerc veruje da će Mladić biti uhapšen

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc veruje da će Mladić biti uhapšen

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc nije napisao "puna saradnja" u svom izveštaju koji će narednog meseca podneti Savetu bezbednosti UN o saradnji Srbije sa Tribunalom.

Bramerc je prvi put upotrebio konstataciju da je zadovoljan tekućom saradnjom vlasti u Srbiji sa Tribunalom, i izrazio uverenje da će ta saradnja na kraju rezultirati hapšenjem Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

List navodi, pozivajući se na izjavu neimenovanog evropskog diplomate, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji je imao uvid u Bramercov izveštaj, da je Srbija napravila napredak u saradnji sa Haškim tribunalom, što je treći put za redom da se u izveštajima upućenim Savetu bezbednosti koristi takva formulacija.

Holandija je jedina članica EU, koja blokira dalju evropsku integraciju Srbije, to jest ne dozvoljava da se odblokira Prelazni trgovnski sporazum i ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, bez pozitivnog izveštaja Bramerca da Srbija "u potpunosti" saradjuje sa tim sudom.

Bramerc će predstaviti početkom decembra Savetu bezbednosti UN svoj izveštaj o saradnji Srbije sa sudom u Hagu.

Od 46 optuženih, Srbija je do sada uhapsila ili su se dobrovoljno predali 44 haška optuženika, a na slobodi se još nalaze Ratko Mladić i Goran Hadžić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.