Borović: Dogovoreno da Vučić bude gradonačelnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borović: Dogovoreno da Vučić bude gradonačelnik

BEOGRAD - Visoki funkcioner Nove Srbije Borislav Borović izjavio je danas da je usaglašen tekst koalicionog sporazuma između koalicije DSS - NS, Srpske radikalne stranke i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) o saradnji u Beogradu i da će biti potpisan u ponedeljak.

Borović, koji je predsednik Gradskog odbora NS-a u Beogradu, rekao je da je nakon današnjih stranačkih pregovora dogovoreno da gradonačelnik bude kandidat SRS-a Aleksandar Vučić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Prema njegovim rečima, ostalo je da se reše još neki "sitni tehničkih detalji", a već je dogovoreno ko bi trebalo da "vodi neke segmente".

Pri toj podeli, kako je naveo Borović, nije se gledalo na pripadnost stranci već na stručne kvalifikacije.

Te stranke i koalicije su ranije dogovorile pet principa na kojima bi se rukovodila buduća gradska uprava.

Ti principi su socijalna pravda, ubrzani i ravnomerni razvoj Beograda, efikasno upravljanje komunalnim principima, javnost u radu uprave, borba protiv korupcije i izgradnja neprofitnih stanova.

Prema rezultatima Gradske izborne komisije, SRS je u Beogradu osvojila 40 mandata, koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije dobila je 12 mandata, a koalicija SPS-PUPS-JS osvojila šest mandata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.