Borovčanin: Najveći problem mladih nezaposlenost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovčanin: Najveći problem mladih nezaposlenost

Nezaposlenost je najveći problem omladine u Srbiji, koji onemogućava dostojan život, izjavio je danas u Novom Pazaru državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin.

"Taj problem treba da rešavaju svi nivoi vlasti, da bi mladi imali ekonomsku sigurnost i da tamo gde žive mogu i da se zaposle", rekao je Borovčanin na okruglom stolu povodom izrade Nacionalne strategije za mlade.

On je dodao da nema razlike između nezaposlenog Bošnjaka, Srbina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Albanca, Hrvata ili Mađara.

Borovčanin je za radio Sto plus kazao da Ministarstvo omladine i sporta organizuje otvorene okrugle stolove u svih 25 okruga i da mladi mogu da daju svoje predloge, sugestije i komentare na Nacionalnu strategiju za mlade.

"Zadovoljan sam što mladi žele da učestvuju u aktivnostima.

Slušajući ih, prepoznajemo njihove probleme, jer ne možemo uraditi Strategiju za mlade bez mladih. Važno je da lokalne samouprave uključe mlade u sve procese planiranja i odlučivanja", ukazao je Borovčanin.

Direktor novopazarske Kancelarije za mlade, Džemaludin Paučinac rekao je da je današnji veliki odziv omladine na skup, znak da se mladi bude i da im treba pružiti priliku.

"Siguran sam da će znati da je iskoriste, a ova Strategija će im dati šansu i smernice da se izbore za bolji položaj u društvu.

Naša omladina je uvek davala konstitutivne predloge, koji su se kasnije nalazili u nekim bitnim dokumentima", kazao je Paučinac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladi nemaju dostojan život

Izvor: B92, 09.Okt.2014

Nezaposlenost je najveći problem omladine u Srbiji, koji onemogućava dostojan život, izjavio je državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin.."Taj problem treba da rešavaju svi nivoi vlasti, da bi mladi imali ekonomsku sigurnost i da tamo gde žive mogu i da se zaposle", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.