Borimo se za socijalnu pravdu

Izvor: BKTV News, 20.Feb.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borimo se za socijalnu pravdu"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin poručio je da Srbija zbog neuspešnih privatizacija, ne može da kaže da je socijalno pravedna zemlja, ni da je bogata zemlja, ali može da kaže da se bori za socijalnu pravdu i za to da svi njeni građani žive bolje.

Vulin je danas, povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, posetio kompaniju Hemofarm u Vršcu, koja je, kako je rekao, jedan od, nažalost, retkih primera poštene, uspešne i odgovorne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << privatizacije koja radnike nije ostavila na ulici, već je pomogla da se lokalna sredina razvije i unapredi.

On je podvukao da je socijalna pravda jednakost šansi i pravo na dostojanstven život, koji preduzeća poput Hemofarma omogućavaju, a država je tu da pomogne svakom kome je pomoć potrebna. Zato je politika vlade i premijera Aleksandra Vučića da se na siromasnima neće štedeti, kao da se socijalna davanja neće umanjivati, već će se uvećavati, podvukao je Vulin.

“Posebno ćemo pokušavati da socijalna davanja bolje odredimo da stignu kome su potrebna”, rekao je ministar.

Vulin je naznačio da će njegovo ministarstvo insistirati da se dodatno poboljšaju uslovi za investiore i poslodavce, što će, na prvom mestu, obezbediti posao za sve.

“Čovek koji ima posao je zadovoljan, srećan i uspešan deo zajednice i može da stvara porodicu. Bez privrednog ambijenta koji je naša odgovornost toga neće biti. Trudićemo se da omogućimo jednaku šansu i dostupnosnt obrazovanja, rada, lečenja i svega ostalog što život čini mogućim i uspešnim”, rekao je Vulin.

On je ponovio zahvalnost Hemofarmu i Štada grupi načinu na koji vode računa o zaposlenima i o čitavolj zajednici i dodao da je ta kompanija lider kada je reč o odnosu prema radnicima i prema bezbednosti i zaštiti na radu. Prema njegovim rečima, Hemofarm je značajan, ne samo po rezultatima poslovanja, već i po tome što dobar deo profita ostavlja zajednici.

“Hemofarm je bio sa nama i kada su bile polave i migrantska kriza, uvek se odazivao na sve naše pozive i voleo bih kada bi i druge kompanije krenule tim putemi ponašale se odgovorno prema radnicima i lokalnoj zajednici”, rekao je Vulin.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger istakao je da je veliko zadovoljstvo što je ministar posetio kompaniju na ovaj dan, jer su socijalna pravda i odgovornost jedan od preduslova za rad na tržištu EU. Kako je rekao, Hemofarm dugo radi u skladu sa tim principima i zahvaljujući njima, i principima održivog razvoja, postiže dobre rezultate.

Zeliger je ukazao da je kompanija u procesu revizije dobila najveću ocenu, A plus, u oblasti održivosti i zaštite na radu, kao i brojna priznanja i nagrade u toj oblasti i podvukao da je broj povreda na radu manji za 30 odsto i pored povećanog broja zaposlenih.

On je podvukao da je velika podrška u radu upravo sindikat, koji je “deo ljudskih resusra, naš DNK i važna karika u radu”.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vulin: Borimo se za socijalnu pravdu

Izvor: Blic, 20.Feb.2017

Srbija, zbog neuspešnih privatizacija, ne može da kaže da je socijalno pravedna zemlja, ni da je bogata zemlja, ali može da kaže da se bori za socijalnu pravdu i za to da svi njeni građani žive bolje, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin...Vulin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.