Bombama na ljude dok su gasili vatru

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombama na ljude dok su gasili vatru

KOSOVSKA MITROVICA - U Kosovskoj Mitrovici je juče, posle niza teških incidenata u vreme novogodišnjeg slavlja, protekao miran subotnji pijačni dan, prenose agencije.

Lekari se zasad bore za život vatrogasca Marka Kisića koji je u petak uveče zadobio teške povrede vitalnih organa kada je na njega i grupu vatrogasaca bačena bomba u Bošnjačkoj mahali. Oni su povređeni na radnom zadatku, dok su gasili požar u jednom albanskom lokalu.

Petorica ostalih vatrogasaca, Braco >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Božović, Dragan Vuković, Bojan Andrić, Bojan Topličević i Darko Radojević, prošli su sa lakšim povredama i uspešno se oporavljaju u mitrovačkoj bolnici. U toj ustanovi zbrinuta je i novinarka TV Most Mirjana Nedeljković, koju su zajedno sa kolegom Dejanom Atanasijevićem tokom snimanja priloga u Bošnjačkoj mahali pretukle zasada neidentifikovane osobe.

KPS „nije siguran“

Portparol Kosovske policijske službe za sever Kosova, Besim Hoti rekao je da je do incidenata došlo kad je u petak oko 22.30 sati bačena bomba ispred kafića u kojem su sedeli mahom Srbi. U eksploziji je oštećeno šest vozila, a 15 minuta posle ponoći u Bošnjačkoj mahali su zapaljena dva lokala, čiji su vlasnici Albanci.

- Prilikom gašenja požara povređeno je šest vatrogasca, za koje još ne možemo sa sigurnošću da kažemo kako su nastradali - rekao je juče Hoti.

Jedan od povređenih vatrogasaca, Bojan Topličević, izjavio je, međutim, za lokalni radio da su vatrogasci povrede zadobili od bombe.

- Imali smo dojavu da gori lokal, došli smo i posle nekih pet minuta, sa albanske strane su bačene dve bombe, od kojih je jedna eksplodirala. Šestorica nas je povređeno, i to je prava istina - naglasio je Topličević.

NAPADI PO SELIMA

U selu Gornji Livoč kod Gnjilana nepoznate osobe sinoć su pucale na kuću Zorana Maksimovića, direktora humanitarne organizacije „Dečje srce“. U napadu nije niko povređen, ali je pričinjena materijalna šeta, prenosi Tanjug.

Maksimović je naveo da je na njegovu kuću ispaljeno oko 30 metaka i da se napad dogodio oko dva sata i 30 minuta posle ponoći.

Napad na Maksimovićevu kuću je četvrti u proteklih nekoliko godina.

Pa ako se ne zna tacno kako je doslo do eksplozije dok su vatrogasci gasili taj alabanski lokal, zasto u naslovu stoji bombom na ljude dok su gasili vatru? Mozda je lokal imao skriveno oruzije i bombe koje se vatrom aktivirane? Ne treba zuriti u donosenju zakljucaka...

Kada se već niko od zvaničnika ne javlja, ne nudi pomoć postradalim vatrogascima - herojima, moram da kažem da su molitve svih Srba upućene povređenima da se oporave od rana.

Ne dajte se junaci!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.