Bolja saradnja Srbije i Slovenije na polju odbrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja saradnja Srbije i Slovenije na polju odbrane

Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Beogradu Vladimirom Gasparičem o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje u oblasti odbrane, političko-bezbednosnoj situaciji u regionu u uslovima dinamičnog bezbednosnog okruženja, kao i o razmeni arhivske građe.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sagovornici su se saglasili da su razvijeni ukupni odnosi dve zemlje dobar osnov za još kvalitetniju saradnju u oblasti odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde se otvaraju široke mogućnosti koje odražavaju obostrane interese.

Ministar Đorđević je istakao da Ministarstvo odbrane nastavlja sa izbalansiranom politikom odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima.

Prema definisanim stavovima vlade, a u pravcu evropskih integracija, Srbija se trudi da, transparentnom politikom saradnje i razvojem ekonomskog prosperiteta svih država u okruženju, utiče na smirenje situacije u regionu.

Ministar odbrane zahvalio je na profesionalnom angažovanju pripadnika oružanih snaga Slovenije u sastavu KFOR budući da je osim obezbeđenja uslova za miran život srpskog stanovništva na prostoru južne srpske pokrajine, izuzetno značajno i očuvanje srpske istorijske i kulturne baštine tog prostora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.