Bogdanović: Srbi da se ne odazivaju popisu na KiM

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Srbi da se ne odazivaju popisu na KiM

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da Srbija ostaje pri stavu da Srbi na Kosovu i Metohiji ne traba da se odazovu popisu koji sprovode privremene kosovske institucije, kao i na tome da on treba da bude organizovan na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije gde žive Srbi.

Bogdanović je novinarima posle sednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju rekao da Srbija ostaje pri stavu i da popis treba da sprovedu Ujedinjene nacije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << , a ne privremene kosovske institucije.

"Prema informacijama koje ima ministarstvo, od strane Srba postoji bojkot popisa koji organizuju privremene kosovske institucije, znači južno od Ibra. Na severu još uvek nije počeo popis", rekao je Bogdanović.

Hrvatska: Popisom se Srbima menja veroispovest?

Lukšić: Popis najbitniji za gradjane

Tadić može da spreči nasilnu asimilaciju Srba!

On je dodao da Srbija nema ništa protiv popisa na Kosovu i Metohiji, ali da insistira da njega obavljaju Ujedinjene nacije.

Vlada Srbije pozvala je ranije kosovske Srbe da ne učestvuju u popisu ukoliko ih na celoj teritoriji Kosova ne sprovode UN.

Popis stanovništva i domaćinstava na Kosovu biće obavlja se od 1. do 15. aprila, a nadgleda ga agencija EU za statistiku (EUROSTAT).

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.