Bogdanović: Ne dozvoliti destabilizaciju na Kosovu

Izvor: Politika, 18.Mar.2011, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Ne dozvoliti destabilizaciju na Kosovu

GRAČANICA – Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas u Gračanici da su se on i komandant Kfora Erhard Biler složili da, kada je u pitanju situacija na severu Kosova, jednostrani potezi sa bilo koje strane ne doprinose stabilizaciji situacije na terenu.

Bogdanović se sastao danas sa Erhardom Bilerom u komandi Kfora u Prištini.

Bogdanović je istakao da je Biler obećao da će Kfor nastaviti da se „neutralno ponaša” kada je u pitanju status >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Kosova.

On je ocenio da je takav stav jako bitan u sadasnjoj situaciji „kada se zna da prištinske vlasti jednostranim potezima pokušavaju da destabilizuju situaciu na severu Kosova”.

Bogdanović je kazao da Srbija neće dozvoliti destabilizaciju situacije i da će sve probleme koji postoje, ne samo na severu, rešavati na miran način, „na način koji može da doprinese miru, stabilnosti, suživotu svih, pa i Srba i Albanaca”.

On je istakao da je Srbima i Albancima sudbina da žive jedni pored drugih i jedni sa drugima i da dijalog Beograda i Prištine treba da ide u tom pravcu, jer je razgovor, kako je rekao, šansa koju niko ne sme da propusti.

Bogdanović je rekao da je i o tome razgovarao sa komandantom Bilerom i da su se složili „da budu pragmatični i ne dozvole destabilizaciju situacije na Kosovu”.

On je rekao da je sa Bilerom danas u Prištini razgovarao i o zaštiti kulturno-istorijskih spomenika, odnosno crkava i manastira SPC i da je Biler je obećao da će Kfor nastaviti da čuva manastire Visoki Dečani, Pećku Patrijaršiju, Devič i Svete Arhangele.

Beta

objavljeno: 18.03.2011

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Bogdanović i Biler u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2011

PRIŠTINA -..Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i komandant Kfora, general Erhard Biler razgovarali su danas u Prištini o najnovijim događajima na Kosovu, u svetlu početka dijaloga Beograda i Prištine..."U ovom trenutku najosetljivije je pitanje severa Kosova", rekao je Bogdanović i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.