Izvor: Blic, 07.Apr.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Kosovu potrebna pomoć međunarodne zajednice

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović upoznao je izvestioca za zapadni Balkan Evropske skupštine za bezbednost i odbranu Pedra Agramunta sa problemima srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu.



"Bogdanović je istakao da je za sistematsko rešavanje problema potrebna pomoć međunarodne zajednice i da očekuje jačanje sarađe u narednom periodu na dobrobit svih stanovnika Kosova", piše u saopštenju Ministarstva za Kosovo.

Sastanku su prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ambasador Španije u Srbiji Injigo de Palasio Espanja i sekretar političke komisije za zemlje zapadnog Balkana Evropske skupštine za bezbednost i odbranu. Argamunt je izrazio interesovanje za političku, ekonomsku i bezbednosnu situaciju na Kosovu i za probleme sa kojima se stanovništvo Kosova suočava.

Bogdanović je sagovornike upoznao sa naporima koje Vlada Srbije i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju "neprestano čine" kako bi ti problemi bili trajno rešeni, piše u saopštenju. Ministar ih je upoznao i sa veoma složenim okolnosima i uslovima života na Kosovu, kao i sa brojnim problemima sa kojima se srpsko i nealbansko stanovništvo neprestano suočava na terenu, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.