Izvor: B92, 31.Okt.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirani računi Karadžića i Mladića

Beograd -- Evropska unija je blokirala bankarske račune Radovana Karadzića, Ratka Mladića i Ante Gotovine.

Računi bivšeg predsednika Republike Srpske, nekadašnjeg komandanta vojske bosanskih Srba i hrvatskog generala, koji su pred Haškim sudom optuženi za ratzne zločine, EU je blokirala 14. oktobra, a to su još ranije učinile i SAD.

Prilikom nedavne posete Tribunalu, predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun, rekao je da se nada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će i Srbija i Crna Gora, ako uplaćuje penziju Mladiću, uskoro morati da prestane da to čini.

Kao bivši oficir Jugoslovenske narodne armije, Mladić je stekao pravo na penziju, koju redovno dobija, bez obzira što je optužen pred Haškim sudom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.