Blokade fakulteta se nastavljaju

Izvor: NaDlanu.com, 27.Okt.2011, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokade fakulteta se nastavljaju

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta) - Filološki i Filozofski fakultet biće blokirani sve dok študentski plenumi ne dobiju pisane potvrde i garancije da će njihovi zahtevi biti ispunjeni, rečeno je u četvrtak Beti u tim studentskim organizacijama.

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta) - Filološki i Filozofski fakultet biće blokirani sve dok študentski plenumi ne dobiju pisane potvrde i garancije da će njihovi zahtevi biti ispunjeni, rečeno je u četvrtak Beti u tim studentskim organizacijama.Studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << traže da svi oni koji su osvojili 48 bodova mogu da se školuju o troški države, kao i da školarina ne premašuje tri minimalne mesečne zarade. Traži se i početak razgovora o besplatnom školstvu, kao i izmene Zakona o visokom obrazovanju.Kako su naveli predstavnici plenuma na oba fakulteta, studentima se "podmeće papir" na kojem stoji da Ministarstvo prosvete nešto preporučuje, a nema nikakve garancije da će fakulteti na to i pristati.Predstavnik plenuma Filološkog fakulteta rekao je da je izjava rektora Univerziteta u Beogradu Branka Kovačevića da je toj ustanovi naneta velika materijalna šteta i da će morati da je nadoknade oni koji su je napravili, "pokušaj da se sabotira protest".Dekani Filološkog i Filolozofskog fakulteta i rektor Univerzita i Beogradu zatražili su u četvrtak da se blokada tih visokoškolskih ustanova prekine. Ocenjeno je da je situacija na Filozofskom fakulteta nešto povoljnija pošto studenti koji tamo protestuju "poštuju kućni red i ne uništavaju imovinu".

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.