Blokada vlade SAD na 100. dan od dolaska Trampa na vlast?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada vlade SAD na 100. dan od dolaska Trampa na vlast?

Finansiranje aktivnosti federalne vlade SAD će biti stopirano u petak, 28. aprila, u ponoć, ukoliko Kongres i administracija američkog predsednika Donalda Trampa ne usvoje zakon o budžetu za 2017. godinu, javlja "Glas Amerike" .

To će prouzrokovati blokadu vlade, a na stotine hiljada državnih službenika će biti poslato na neplaćeno odsustvo, dok će mnoge državne agencije i nacionalni parkovi zatvoriti svoja vrata.

"Mislim da želimo da vlada nastavi sa radom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavio je Tramp prošlog četvrtka, izrazivši nadu da će Kongres usvojiti zakon o budžetu i možda prerađeni zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Predstojeći vikend, takođe, ima politički značaj, pošto će 29. aprila biti 100 dana od dolaska Donalda Trampa na vlast.

Američki zakonodavci su u decembru usvojili zakon kojim se odobrava finansiranje vlade i vladinih agencija do 28. aprila.

Na Kongresu je sada da postigne dvopartijski kompromis o novom zakonu kako bi finansije nastavile da "teku" tokom fiskalne 2017. godine koja se završava 30. Septembra.

Moguće je i da zakonodavci usvoje kratkoročne mere kako bi se nastavilo finansiranje vlade u narednih nekoliko dana i nedelja posle isteka roka u petak, što bi im omogućilo dodatno vreme za pregovore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestok politički potres preti Americi, sat otkucava

Izvor: B92, 25.Apr.2017

Vašington -- Finansiranje aktivnosti federalne vlade SAD biće obustavljeno 28. aprila ako Kongres i administracija Donalda Trampa ne usvoje zakon o budžetu za 2017. godinu...To će prouzrokovati blokadu vlade, a na stotine hiljada državnih službenika će biti poslato na neplaćeno odsustvo, dok...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.