Bler pozvao Merkel da preispita protivljenje podeli Kosova

Izvor: BKTV News, 05.Okt.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler pozvao Merkel da preispita protivljenje podeli Kosova

Bivši britanski premijer Toni Bler uskoro će u Vašingtonu zagovarati podelu na sastanku sa zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, piše londonski "Tajms".

Bivši britanski premijer Toni Bler razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koju je pozvao da preispita svoje protivljenje podeli Kosova i Metohije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Vučić: Srbija je navikla na politiku Albanaca, a na koju svet ćuti

"Iako je Blerov Institut za globalne promene negirao da bivši britanski premijer lobira za dogovor o podeli u ime predsednika Srbije, insajderi upućeni u pregovore su više puta tvrdili da se Bler već sastao sa Angelom Merkel, koju je pozvao da preispita protivljenje planu o podeli, a da će uskoro u Vašingtonu zagovarati podelu na sastanku sa predstavnicima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD", piše "Tajms".

Vučić: Ne znam šta EU hoće od nas, neću nikada priznati Kosovo

List u tekstu "Etnička podela koja bi mogla da vrati rat na Balkan" navodi da plan o podeli Kosova i Metohije ima malo pristalica na Kosovu - i među Srbima i među Albancima.

Navodi se da je i severno od Ibra, gde 40.000 Srba živi u četiri opštine koje bi mogle da budu predmet razmene teritorije, srpska zajednica podeljena i uplašena za svoju budućnost.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.