Izvor: B92, 22.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši specijalci blokirali put Skoplje-Priština

Skoplje -- Oko 1.000 naoružanih pripadnika raspuštene specijalne jedinice makedonskog MUP-a "Lavovi" suprostavili su se "redovnim" policajcima koji su pokušali da spreče blokadu puta Skoplje-Priština. "Lavovi" uz pomoć dela policijskog i vojnog rezervnog sastava, u sredu ujutro su blokirali izlaz iz Skoplja tražeći da im se isplate zaostale plate i obezbedi zaposlenje u državnim institucijama. Kada su pripadnici "Tigrova", druge specijalne jedinice, dobili naredbu da "razbiju blokadu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demonstranti su "izvukli" najmanje dva teška mitraljeza i dva ručna minobačača, koja su uperili prema policiji. Policija je zatim povukla na oko 30 metara da bi potom usledili pregovori. Radio Skoplje javlja da je redovnim specijalnim jedinicama policije upućena podrška u transporterima i helikopterima.

Zahtev "Lavova" da pregovaraju lično sa predsednikom Borisom Trajkovskim i premijerom Brankom Crvenkovskim u sredu najverovatnije neće biti uslišen. U kabinetu makedonskog premijera su agenciji Beta kazali da je Crvenkovski do kraja dana zauzet ranije zakazanim sastancima. U kabinetu Trajkovskog su takođe kazali da razgovora sa "Lavovima" neće biti zato što predsednik po Ustavu nema ingerencije da rešava zahtev kakav su oni postavili. Stav predsednika u vezi sa "Lavovima" i dalje je da je neophodna reforma te policijske jedinice, rečeno je Beti u kabinetu Trajkovskog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.