Bivši gradonačelnik Novog Pazara formira novu stranku

Izvor: Blic, Tanjug, 25.Sep.2009, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši gradonačelnik Novog Pazara formira novu stranku

Bivši gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek obelodanio je danas da osniva novu političku partiju manjina u Sandžaku, čiji će glavni cilj biti stabilizacija i ekonomski prosperitet te regije.

Đerlek je rekao da će glavni akteri nove stranke biti narod, da će potpisi početi da se prikupljaju već od sutra i da veruje da će taj posao biti obavljen za dva dana.

"Novom političkom opcijom pokušaćemo da relaksiramo koliko je moguće političke tenzije koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su do sada stvarane na politčkoj sceni Novog Pazara i Sandžaka, kao i da smanjimo polarizaciju koju su proizvele dve političke opcije", rekao je Đerlek, aludirajući na Sandžačku demokratsku partiju čiji je donedavni lider bio Rasim Ljajić i Stranku demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.

On tvrdi da će ekonomski razvoj i stvaranje atmosfere za bolji život svih građana tog multietničkog područja, kao i njegova stabilnost biti osnovni ciljevi programa buduće stranke.

"Mi ćemo se, kao građani Srbije, zalagati da ovaj region postane stabilno područje i da se o njemu ne govori kao o mogućem potencijalnom žarištu jer ono to objektivno nije", rekao je Đerlek.

Bivši gradonačelnik kaže da ime stranke još nije definisano, kao i da će o tome odlučiti zajedno sa građanima koji ga podržavaju. On dodaje da ne želi da bude lider nego "čovek iz naroda", koji će biti član nove političke opcije u kojoj će narod imati aktivno učešće i najvažniju ulogu.

Đerlek je objasnio da su ga na osnivanje nove stranke opredelila dva razloga. Prvi je, kako je rekao, želja da nastavi da se bavi politikom i narod koji ga je podržao nakon što je smenjen sa mesta gradonačelnika Novog Pazara, a drugi je to što je ministar Ljajić, koga kaže da veoma ceni i kao čoveka i kao političara, odlučio da formira novu političku opciju na nivou države.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.