Bićemo u koaliciji sa onima koje izglasa većina

Izvor: Akter, 23.Dec.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bićemo u koaliciji sa onima koje izglasa većina

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor poručio je da će budućeg koalicionog partnera te stranke u Vojvodini odlučiti većinski glasači, te da je to manje-više ono što je, kako je rekao, sada u Beogradu

SVM je sada u Beogradu u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, podsetio je Pastor i dodao da ta stranka "ni za milimetar nije lošiji koalicioni partner, nego što je u prethodnim godinama bila Demokratska stranka (DS), štaviše".

Pastor je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << intervjuu za portal "Vojvodina danas" rekao da su srpski radikali jedina stranka sa kojom SVM nen bi sarađivao.

Pastor je uveren u to da SVM uživa podršku mađarskih birača u Vojvodini I da je potvrda toga i to što je na nedavnom savetovanju u Subotici bilo 400 ljudi, koji "nemaju veze sa SVM-om" I da to ne može da postigne nijedna druga mađarska stranka u Vojvodini.

Došlo je do promene pradigme u nacionalnoj politici, izjavio je Pastor i na pitanje da li sebe smatra autokratom odgovorio potvrdno.

"Ja naime mogu mnogo da radim, imam veliko strpljenje i puno radim”... „Nisam autokrata da kada razgovaramo, ko kakav stav ima, ali sam autokrata da kada raspravimo stvari, donesemo odluke, onda one treba da obavezuju sve, dok te odluke ne promenimo”.

Prema njegovim rečima, stvari drugačije ni ne mogu da funkcionišu.

„Poslednjih meseci se dešava to da oni koji su sedeli za stolom kada smo se dogovarali o pravilima igre samo krše ta pravila. Dok su bili na pozicijama na kojima su bili, bilo je sve u redu, sada kad su dospeli na margine svojom odlukom, zbog rezultata unutrašnjih izbora ili zbog kršenja pravila igre koja su i sami usvojili, sad sam ja autokrata”, rekao je Pastor i dodaje da ko ovo ne može da prihvati treba da se skloni da bude civil, da izađe iz javnog života ili radi nešto drugo i onda nema ljutnje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.